Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Страхотен солен кекс с каперси

Страхотен солен кекс с каперси

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Страхотен солен кекс с каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Актуален и вкусен по всяко време на денонощието страхотен солен кекс с каперси, който направихме по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • каперси - 3 ч.л.
  • сирене - 1/2 ч.ч /нарязано на кубчета/
  • кашкавал - ½ ч.ч. /нарязан на кубчета/
  • маслини - 3 бр. черни
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка малка
  • черен пипер - 1 щипка малка
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • шунка - 2 слайса /кръгли с диаметър 11 см./
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за набрашняване на форма за кекс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа с помощта и слагаме вътре и бакпулвера. Разбъркваме.

В друга купа разбиваме с миксер 3 яйца. Предварително изкарваме яйцата на стайна температура. Към яйцата прибавяме киселото мляко и олиото и разбиваме пак много добре с миксер.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус, по 1 малка щипка и от двете. Прибавяме брашното и разбиваме с миксера. Нарязваме сиренето и кашкавал на кубченца. Количеството. което ни е нужно. е по ½ ч.ч. и от двете.

Шунката и нея нарязваме на кубченца. Маслините наситняваме. Слагаме нарязаните продукти в кашата и объркваме добре с лъжица или щпатула. Прибавяме и каперсите и отново объркваме.

Намазваме форма за кекс с масло или олио и набрашняваме. Изсипваме кашата във форма с дупка за кекс внимателно и заглаждаме. Печем соления кекс на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: