Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа с помощта и слагаме вътре и бакпулвера. Разбъркваме.
В друга купа разбиваме с миксер 3 яйца. Предварително изкарваме яйцата на стайна температура. Към яйцата прибавяме киселото мляко и олиото и разбиваме пак много добре с миксер.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус, по 1 малка щипка и от двете. Прибавяме брашното и разбиваме с миксера. Нарязваме сиренето и кашкавал на кубченца. Количеството. което ни е нужно. е по ½ ч.ч. и от двете.
Шунката и нея нарязваме на кубченца. Маслините наситняваме. Слагаме нарязаните продукти в кашата и объркваме добре с лъжица или щпатула. Прибавяме и каперсите и отново объркваме.
Намазваме форма за кекс с масло или олио и набрашняваме. Изсипваме кашата във форма с дупка за кекс внимателно и заглаждаме. Печем соления кекс на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност.