Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете захарта, солта, олиото и маята. Разбъркайте и на тънка струйка прибавяйте топла вода /около 2 ч.ч./, като разбърквате с лъжица. Когато брашното започне да образува трохи, започнете да месите.
Омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.
Готовото тесто разделете на 2 топки.
Разточете всяка топка на кора. Поръсете с натрошено сирене и завийте на стегнато руло. Нарежете на малки части/малки рулца/ и притиснете всяко по средата с тънка пръчица.
Наредете кифличките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с морска сол.
Оставете отново кифличките на топло, за да втасат.
Изпечете в загрята фурна до златист загар.