Памук кифлички с морска сол

Памук кифлички с морска сол
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции15
"Само за майсторите в кухнята - пухкави памук кифлички с морска сол"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете захарта, солта, олиото и маята. Разбъркайте и на тънка струйка прибавяйте топла вода /около 2 ч.ч./, като разбърквате с лъжица. Когато брашното започне да образува трохи, започнете да месите.

Омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на 2 топки.

Разточете всяка топка на кора. Поръсете с натрошено сирене и завийте на стегнато руло. Нарежете на малки части/малки рулца/ и притиснете всяко по средата с тънка пръчица.

Наредете кифличките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с морска сол.

Оставете отново кифличките на топло, за да втасат.

Изпечете в загрята фурна до златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: