Памук кифлички с морска сол

22/12/2018
"Само за майсторите в кухнята - пухкави памук кифлички с морска сол "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете захарта, солта, олиото и маята. Разбъркайте и на тънка струйка прибавяйте топла вода /около 2 ч.ч./, като разбърквате с лъжица. Когато брашното започне да образува трохи, започнете да месите.

Омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на 2 топки.

Разточете всяка топка на кора. Поръсете с натрошено сирене и завийте на стегнато руло. Нарежете на малки части/малки рулца/ и притиснете всяко по средата с тънка пръчица.

Наредете кифличките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с морска сол.

Оставете отново кифличките на топло, за да втасат.

Изпечете в загрята фурна до златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар