Кюфтета с просо и леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Кюфтета с просо и леща1 / 2
16/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12 бр

Необходими Продукти

  • просо - 1 ч.ч.
  • леща - 1/2 ч.ч., сварена, намачкана
  • доматена паста - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л., лют
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се залива с гореща вода, захлупва се до омекване. Мазнината се сгорещява заедно с доматената паста. Просото се изсипва и се разбърква докато се получи гладка смес.

Овкусява се се със солта и черния пипер, намачканата леща и се омесва до получаването на гладка смес. Най-накрая се добавя магданозът и се омесва отново.

От сместа се оформят малки кюфтенца и се подреждат в хартия за печене в предварително загрята фурна на умерена температура до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
41
32
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Slav Slavov
Slav Slavov
Супер като идея, но рецептата е непълна. Дори и след 2 часа киснене просото не омекна, затова го сварих. Лукът не е споменато къде да се добави. След изпичане кюфтетата остават трошливи.
27.01.2020 14:02
1