Начин на приготвяне
Почистваме, обелваме и измиваме тиквата, праза и картофите. Нарязват се на кубчета и се заливат със зеленчуковия бульон (колкото да ги покрие).
Овкусяваме с подправките, добавяме мазнината и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.
Готовата супа пасираме с прясно мляко. Оставяме на страна, за да приготвим кремсупата от леща.
Лещата заливаме със студена вода от вечерта. На следващият ден я отцеждаме и я сваряваме в зеленчуковият бульон.
Изчистените праз, морков и пащърнак режем на едри резенчета.
Добавяме ги към лещата, сипваме от олиото, овкусяваме с къри и скилидка чесън. Варим също на слаб огън.
10 минути преди да отстраним от котлона, посоляваме и изваждаме скилидката чесън. След като леко се охлади, я пасираме.
Сервираме в чиния, като аранжираме със сметана, резенчета праз и запечени тиквени семена.