Пилешко с кисело зеле и ориз в тиган

23/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 663
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 средно
  • олио - 100 мл
  • мас - 2 с.л.
  • сол
  • къри
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити пилешки бутчета се нарязват на порции, киселото зеле се реже на ситни ленти, оризът се измива.

В мултифункционалния тиган се загрява олио и мас. Запържва се първо пилешкото месо до зачервяване, предварително поръсено с къри, малко сол и черен млян пипер.

Избутва се месото в едната част на тигана и сипваме ориза да се запържи, после добавяме и киселото зеле.

Всички се смесва, бърка се с дървена лъжица. След като се запържи, прибавяме червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите.

Добавя се зърна черен пипер, дафинов лист и ако има нужда - сол. Захлупва се с капака и на 2 степен от 5 възможни се готви, като от време на време се разбърква и опитва на вкус.

Наложи се да долея още малко вода и след 50-60 минути беше готово.

Месото се топи в устата, много вкусно се получи - като с уред за бавно готвене.

Всели и вкусни празници! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Вълкова
Изглежда много вкусно. Как и какво може да се готви в този електрически мултифункционален тиган?
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
всичко което се може да се пържи ,готви ,вари на пара със специалната си преставка ,ще пробвам по късно и дали става за печене на баница или питка под капак и ще пиша как е ;)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв