Печени пуешки бутчета на фурна

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435827
24/12/2018
"Два пъти по-вкусни и сто пъти по-желани от пилешките - вижте как да направите сочни печени пуешки бутчета на фурна "
Приготвяне5 мин.
Готвене120 мин.
Общо125 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 404
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутчета пуешки - 2 бр. долни бутчета
  • сланина - 2 слайса шарена
  • куркума - сушена смляна подправка
  • джинжифил - смляна подправка
  • черен пипер - смлян
  • хималайска сол - ситна
  • царевично брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пуешките бутчета (2 бр.). Слагаме в огнеупорен съд с капак.

Поръсваме от всички страни с куркума, джинджифил, черен пипер и малко сол (при положение че сланината, която ще използваме за печенето, е осолена).

Ръсваме също и царевично брашно (2 ч.л.). Отгоре на всяко бутче слагаме тънки парченца шарена сланина.

Наливаме в съда малко топла вода и слагаме бутчетата във фурната с капака на съда за печене.

Включваме фурната на 200 градуса и печем до готовност да станат апетитно златисти за приблизително 1 и 1/2 часа или 2 часа, колкото е необходимо.

Сервираме печените пуешки бутчета със салата по вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар