Джинджифилово-какаови меденки със захарна глазура

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4574001904
24/12/2018
"Предизвикателство за сръчни домакини - пригответе сами джинджифилово-какаови сладки за най-скъпите си същества "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо814
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът и маслото се разтопяват в микровълновата на 300 W за 2-3 минути, без да завира.След това леко се охлажда и се прибавя яйцето, разбърква се.

В купа се пресява брашното, содата, пудрата захар, какаото. В хаванче се счуква кардомонът, карамфилът, пресяват се и към тях се прибавят джинджифилът, канелата, индийското орехче.

Сместа от подправки се прибавя към брашното. Брашнената смес с подправки се прибавя малко по малко към медено-яйчената и се омесва гладко меко тесто. Доизмесва се с 2-3 щипки брашно, колкото да не лепне, повече не се прибавя.

Завива се в стреч фолио и се оставя за около 1-2 часа в хладилник, докато тестото се стегне. После се взима част от тестото и се разточва върху леко набрашнен плот с точилка до 5 мм, вадят се форми, по желание се използват печати за сладки.

Слагат се на хартия за печене на разстояние една от друга. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 12 минути.

После се оставят на решетка, докато се охладят. Съхраняват се в кутия за сладки на хладно.

След като се охладят, се прави глазурата. Белтъкът се разбива с вилица и се прибавя пресята пудра захар, докато се получи гъста смес. След това се разделя на 3 или 4 части и се оцветява с различен цвят степче - около 1-2 кафени лъжички.

Разбърква се добре до хомогенна смес. Правят се фунийки от хартия за печене, пълнят се с различен цвят, връхчето се отрязва съвсем малко и се рисуват меденките.

Оставя се за няколко часа, докато изсъхне добре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар