Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Какаови меденки с бяла глазура

Какаови меденки с бяла глазура

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Какаови меденки с бяла глазура
Снимка: Juliya
1 / 3
26/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Какаовите меденки с бяла глазура са ароматни, меки и вкусни."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 г
  • краве масло - 10 г
  • мед - 25 г течен
  • джинджифил - 1/2 ч.л. млян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - щипка
  • жълтък - 1 бр.
  • брашно - 175 г
  • захар - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • какао - 30 г
  • белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни и ефектни какаови сладки!

В касерола смесете млякото, меда, маслото и подправките.

Загрейте сместа без да заври.

В голяма купа смесете 50 г брашно и захарта, прибавете горещата смес, разбъркайте и оставете на страна.

В друга купа смесете 125 г брашно, какаото, солта и содата.

Към течната смес добавете жълтъка и разбъркайте.

Прибавете на части сухите съставки и оформете лепкаво тесто на топка.

При необходимост добавете още малко брашно.

Изсипете тестото върху набрашнения плот и разточете на кора с дебелина около 0, 7-1 см.

Изрежете красиви меденки с формички за сладки и ги подредете в тава.

Печете какаовите меденки в предварително загрята фурна на 180°C за около 10-15 минути.

Охладете ги върху решетка.

За глазурата смесете белтъка, пудрата захар и лимоновия сок и потопете меденките в глазурата.

Какаовите меденки с бяла глазура са ароматни, меки и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: