Начин на приготвяне
Вкусни и ефектни какаови сладки!
В касерола смесете млякото, меда, маслото и подправките.
Загрейте сместа без да заври.
В голяма купа смесете 50 г брашно и захарта, прибавете горещата смес, разбъркайте и оставете на страна.
В друга купа смесете 125 г брашно, какаото, солта и содата.
Към течната смес добавете жълтъка и разбъркайте.
Прибавете на части сухите съставки и оформете лепкаво тесто на топка.
При необходимост добавете още малко брашно.
Изсипете тестото върху набрашнения плот и разточете на кора с дебелина около 0, 7-1 см.
Изрежете красиви меденки с формички за сладки и ги подредете в тава.
Печете какаовите меденки в предварително загрята фурна на 180°C за около 10-15 минути.
Охладете ги върху решетка.
За глазурата смесете белтъка, пудрата захар и лимоновия сок и потопете меденките в глазурата.
Какаовите меденки с бяла глазура са ароматни, меки и вкусни.