Начин на приготвяне
Накиснете предварително сушените чушки в гореща вода за около 10 - 15 мин и при омекване отцедете.
Нарежете лука, моркова, чушката и домата на дребни кубчета, а праза - на тънки кръгчета. Загрейте половината олио в дълбок съд на котлона на умерена температура.
Запържете лука, праза и моркова до омекване или за около 5 мин. Добавете червения пипер и разбъркайте.
Гответе около 2 мин и добавете нарязаните домат, чушка, чубрицата, джоджена и магданоза. Разбъркайте хубаво и овкусете със сол на вкус.
Гответе още около 5 мин и добавете боба и смените орехи. Разбъркайте, гответе около 5 мин и отстранете от котлона.
Напълнете чушките и ги подредете в тава за печене.
Залейте с малко вода и олио и запечете пълнените чушки с боб във фурна за около 30 мин.