Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с гъби и маслини

Зелеви сарми с гъби и маслини

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Зелеви сарми с гъби и маслини
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 бр. от кисело зеле
  • ориз - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • маслини - 150 г
  • гъби - 200 г
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно гъбите, маслините, лука. Настържете морковите и ги задушете с две супени лъжици олио.

Почистете и измийте ориза и прибавете към зеленчуците. Долейте 1 ч.ч. вода и оставете, докато се свари оризът.

За малки сармички, разполовете всяко листо, сложете по 1 с.л. плънка и завийте. Подредете зелевите сарми в намазана с олио тава, сипете 1 ч.ч. вода и запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: