Миди Сен Жак на фурна

25/12/2018
"Разкрийте истинската красота на този деликатес - разкошни миди Сен Жак, приготвени по съвършен начин "
Приготвяне12 мин.
Готвене22 мин.
Общо34 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо895
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лук шалот и го сложете да се запържва в маслото и зехтина. Щом омекне, сипете захарта и солта и бъркайте докато се карамелизира.

2. Налейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.

3. Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка. Върху всяка сложете по една лъжица от плънката и поръсете с по лъжица от галетата. Поръсете с мъничко сол и пъхнете във загрятата вече фурна.

4. Печете до лек златист загар около 10-12 минути.

5. Поднесете готовите миди Сен Жак топли, гарнирани с резени лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар