Коледна содена погача

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
187
30
1
2
26/12/2018
"Содена погача за коледната ви трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 543
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата бикарбонат се слага в киселото мляко и се оставя да шупне, след което се смесва заедно с брашното, олиото и солта.

Замесва се хубаво и меко тесто, което се разделя на 5 равни части. В една от тях можете да добавите паричка.

Слагат се в намазнена тава и се оставят 20 мин да починат.

Топките се натискат леко към дъното на тавата, така че да се образува плосък слой тесто.

Питката се пече на 180 градуса в незагрята фурна за около 30 минути или докато не почервенее.

За по - сигурно се проверява с клечка за зъби дали се е изпекла добре содената питка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар