Една по различна мусака

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
15
26/12/2018
"Мусаките по принцип биват да вида - изядени и изядени още по-бързо, но тази е различна, тя свършва буквално за секунди "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 675
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите в подсолена вода до пълна готовност. Прецедете и оставете да се охладят.

Почистете праза и морковите, нарежете на дълги ленти. Поставете морковите във вряла вода и бланширайте за 5 минути, след което добавете и праза и оставете за още 5 минути да се бланшират, прецедете и оставете настрани.

Разтопете маслото и запържете в него каймата при непрекъснато бъркане, докато покафенее и стане на гранули, поръсете с черен пипер на вкус. Обелете и нарежете на шайби картофите, подредете ги на дъното на намаслена тава, поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Настържете 1/3 от кашкавала и разпределите запържената кайма върху него. Настържете втората третина от кашкавала върху нея. Разпределете бланширания зеленчук равномерно и настържете последната 1/3 част от кашкавала.

В купа разбийте яйцата, налейте сметаната и разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. С получената смес залейте равномерно мусаката, отгоре поръсете с 1 с.л. галета. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 45 минути.

Много вкусна и различна мусака!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар