Чушки, пълнени с фасул

12/03/2019
"Има нещо неустоимо вкусно в пълнените чушки, особено ако плънката е ароматен фасул"
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • фасул - 300 г предварително сварен
  • лук - 2 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги заливаме с вряла вода, за да набъбнат и омекнат.

Ситно нарязаният лук задушаваме в олиото до омекване. Прибавяме червения пипер и предварително сварения фасул. Смесваме всичко, посоляваме, поръсваме с джоджен и наливаме олиото.

Напълваме чушките с приготвената смес. Подреждаме пълнените чушки в тава, заливаме с малко гореща вода или зелев сок.

Печем пълнените чушки с боб, докато чушките хванат апетитен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар