Начин на приготвяне
Вземете свинската рибица и добре я осолете. Сложете я в затворен съд и я оставете да престои 24 часа на студено.
След това изплакнете месото и го оваляйте обилно в сместа от посочените подправки.
Притиснете добре с пръсти, за да полепнат хубаво.
Забучете в единия край на рибицата здрав конец или канап, завържете го и провиснете парчетата да съхнат на проветриво място.
Най-добре е да я покриете с парче разкъсана хартия, докато съхне, но да обвива плътно месото.
Сушеницата трябва да е готова след около 2 седмици, но това зависи от дебелината на рибицата.
Сушената рибица с подправки е много вкусна.
Коментари
и не се държи 24 часа-ако я държите толкова няма да можете да я кусате от сол!!!12-13 часа са достатъчни!!!
и последно-вземайте от дебелата рибица-става по-хубава!!!
а,щях да забравя-когато е готова да не забравите да ме поканите за проба:-)))