Начин на приготвяне
Добре оформената рибица се взема и внимателно се разрязва с голям и остър нож така че да се получи един лист. Добре се поръсва със сол, черен пипер и се полива с ракията, соев сос и малко олио. Оставя се да престои така 2 часа.
През това време в тиган се загрява малко мазнина и се запържва ситно нарязаните чесън, моркови, чушка. Щом омекнат се добавя ситно нарязания спанак. Бърка се, докато спанакът спихне и се овкусява с малко сол и черен пипер.
След като плънката се охлади, се разбърква с настърган кашкавал. Плънката се разпределя върху рибицата и внимателно се завива. За да се закрепи, може да я прободете на 2-3 мест с клечки за зъби.
Рибицата се премества върху намазнена тава, на дъното на която сте нарязали глава лук. Отгоре се подреждат листа бекон, които се застъпват.
Покрива се с фолио и пълнената рибица се пече за час в загряна на 200 градуса фурна. След това се пече до готовност без фолио.