Памук погача в хлебопекарна

02/01/2019
"При тази памук погача, половината работа се върши от хлебопекарната, така че може спокойно да я включите към менюто си за Нова година или друг специален празник, времето е с вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 913
  • Преглеждания за месеца844
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете хлебопекарната и сложете всички течни съставки. Отгоре сложете солта, захарта, брашното и натрошете маята.

Изберете програма тесто (при мен е час и половина продължителността на програмата) и изчакайте да замеси, като малко преди да спре, сложете една супена лъжица олио. Тестото ще утрои обема си.

Извадете и оформете по желание. Аз разделих тестото на четири.

Всяко разточих на тънко, намазах с масло, подредих ги едно върху друго. Навих на руло и усуках.

Нарязах на пънчета и ги подредих като ветрило.

Оставете питката да втаса още веднъж. Намажете с един жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Поръсете със сусам памук питката и печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Дебела дървена точилка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
4.74 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар