Начин на приготвяне
В купа сипете топлата вода, 1 суп. л. захар, маята и 1 суп.л. брашно. Разбъркайте и оставете да шупне.
В голяма купа пресейте брашното, като си оставите малко от него за разточването.
Направете кладенче. Изсипете шупналата мая и добавете останалите продукти. Замесете тестото.
Тестото не се оставя да втасва, а директно се разточва. Разделете тестото на 4 питки. Всяка разточете на голям кръг и изрежете 12 триъгълника.
Всеки триъгълник навийте на кифличка.
Кифличките подредете в тава, покрита с хартия за печене. Тавата е с диаметър 36 см. Като наредите всички кифлички, покрийте тавата и оставете да втаса за 40-50 минути.
Накрая разбийте жълтъка с малко олио и намажете питките отгоре.
Погачата се пече на 180 градуса около 30-40 минути. Моята фурна е газова, преценете за вашата.
Пухкавата памук погача е готова.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.