gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погача в хлебопекарна

Памук погача в хлебопекарна

Памук погача в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"При тази памук погача, половината работа се върши от хлебопекарната, така че може спокойно да я включите към менюто си за Нова година или друг специален празник, времето е с вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Включете хлебопекарната и сложете всички течни съставки. Отгоре сложете солта, захарта, брашното и натрошете маята.

Изберете програма тесто (при мен е час и половина продължителността на програмата) и изчакайте да замеси, като малко преди да спре, сложете една супена лъжица олио. Тестото ще утрои обема си.

Извадете и оформете по желание. Аз разделих тестото на четири.

Всяко разточих на тънко, намазах с масло, подредих ги едно върху друго. Навих на руло и усуках.

Нарязах на пънчета и ги подредих като ветрило.

Оставете питката да втаса още веднъж. Намажете с един жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Поръсете със сусам памук питката и печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: