Пилешко филе с орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко филе с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • орехи - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • соев сос - 1 с.л.
  • нишесте - царевично 1 с.л.
  • джинджифил - корен 5 г
  • вегета - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 1 брой, скълцана
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето нарежете на кубчета. Смесете с белтъка, щипка сол, соевия сос и половината от нишестето, разредено с вода. Оставете 30 минути. Орехите запържете в 1 с.л. олио.

Запържете филето в останалото олио за около 2–3 минути. Добавете джинджифила, вегетата, сол, нарязаната люта чушка, добавете 2 чаши вода и изчакайте да заври. След като заври, добавете останалото нишесте, разредено във вода и запържените орехи.

Объркайте всичко и задушете до сгъстяване на соса. Поднесете с гарнитура от сварен ориз и грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: