Пияни новогодишни пържоли

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
30/12/2018
"Е, на някой са му пияни пържолите, на друг - гостите, важното е да е весело "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 016
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г (плешка, врат или бут)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 350 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • олио - 6 с.л
  • масло - 1 с.л
  • зеленчукова подправка - 1 к.л
  • картофи - 1/2 пакет (бланширани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли и ги начукайте.

В купа разбъркайте всички подправки и хубаво омесете пържолите. Напръскайте леко с олио и покрийте с домакинско фолио. Оставете ги да се мариноват за около 2 часа.

Нарежете лука и гъбите на ивици и след като намажете тавичката с олио, подредете малко от лука и гъбите. Подредете плътно пържолите и сложете останалите лук и гъби.

Разтопете маслото и полейте върху гъбите, поръсете ги със зеленчуковата подправка. Сипете една кафена чаша вода и печете във фурната.

Ако искате да са задушени покрийте със фолио, като към края отстранете за зачервяване. Сервирайте с пържени картофи.

Чугунен грил тиган 32 см-20%
Качество без компромис:
Чугунен грил тиган 32 см
100.00 лв.
80.00 лв.
Виж ››

Изключително качествен чугунен грил тиган за приготвяне на крехко месо, зеленчуци, дори сандвичи. С този тиган може да готвите лесно, бързо и най-вече здравословно. Прекрасен подарък за ваш близък!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар