Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа с малко сол (2 щипки).
Прибавяме студена вода към брашното и бъркаме постоянно докато стане гъста каша.
Вземаме голяма тава и и намазваме дъното с половината масло.
Изсипваме брашнената каша, така че да се разстеле равномерно по цялата тава.
Слагаме във фурна на ниско ниво на фурната, но не най-ниското и печем на 220 градуса за половин час, докато се запече.
Изваждаме тавата от фурната и намазваме запечената шупла с останалата част от маслото.
Разбиваме две яйца и намазваме цялата шупла.
Натрошваме сиренето и поръсваме с него цялата шупла.
Запичаме ястието за още 5 минути на горен реотан докато се запече яйцето.
Класическа рецепта от разложкия край!
Коментари