Свинско запечатано в гювеч

31/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 149
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на пържоли. Правят се леки разрези по пържолките. Осоляват се от двете страни. Накисват се в соев сос за около 30-60 минути.

След като престоят се овалват в брашно. Запържват се в загрятото олио до образуването на коричка. Лукът се почиства и нарязва на полукръгчета.

Месото се нарежда в гювеча, като между пържолите се слагат лук и гъби. Залива се с останалата мазнина от запечатването на пържолите. Добавя се виното.

Залива се с бульона от гъбите. Захлупват се с капака. Пекат се до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар