Начин на приготвяне
Почистете хубаво кожата на джолана. Нарежете лука на кубчета, чушките на ленти, домата на тънки кръгчета, гъбите на тънки парчета и картофите на кръгчета с еднаква дебелина.
Подредете част от нарязаните картофи на дъното на гювеч.
Посолете джолана със сол и черен пипер. Поставете го върху картофите. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука за около 2 мин.
Добавете гъбите и пържете още около 5 мин. като разбърквате периодично. Накрая добавете нарязаните чушки и нарязания на ситно чесън. Сипете зеленчуците и белия боб около джолана.
Подредете останалите нарязани картофи. Върху джолана и зеленчуците подредете тънките ленти бекон и доматите на кръгчета. Накрая добавете гъбения бульон.
Поставете гювеча в студена фурна и запечете за около 40 минути на 250 градуса. След това намалете температурата на 180 градуса и печете около 120 минути.
Коментари