Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свински джолан с кожа с бекон и зеленчуци в гювеч

Свински джолан с кожа с бекон и зеленчуци в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински джолан с кожа с бекон и зеленчуци в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.1 кг
  • картофи - 200 г
  • гъби - 300 г
  • бекон - 100 г суров, за готвене
  • чушки - 2 бр. изпечени и обелени
  • боб - 1 консерва (400 гр.) бял, едър
  • домати - 2 бр.
  • бульон - 100 мл гъбен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво кожата на джолана. Нарежете лука на кубчета, чушките на ленти, домата на тънки кръгчета, гъбите на тънки парчета и картофите на кръгчета с еднаква дебелина.

Подредете част от нарязаните картофи на дъното на гювеч.

Посолете джолана със сол и черен пипер. Поставете го върху картофите. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука за около 2 мин.

Добавете гъбите и пържете още около 5 мин. като разбърквате периодично. Накрая добавете нарязаните чушки и нарязания на ситно чесън. Сипете зеленчуците и белия боб около джолана.

Подредете останалите нарязани картофи. Върху джолана и зеленчуците подредете тънките ленти бекон и доматите на кръгчета. Накрая добавете гъбения бульон.

Поставете гювеча в студена фурна и запечете за около 40 минути на 250 градуса. След това намалете температурата на 180 градуса и печете около 120 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Джоланчето стана Фантазия!!!
01.03.2023 21:17
Албена Асенова
Албена Асенова
Не ще си оближа,а ще си изям пръстите! Много вкусно!
31.12.2018 15:48