Новогодишни дребни сладки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
31/12/2018
"Знаем, че искате да ги придърпате към себе си, но нека са в средата на трапезата, за да може всеки да си вземе от страхотните дребни сладки за празника"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 737
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за основното тесто замесете меко тесто, разделете го на две части, като в едната добавите сладкарска червена боя и замесвате.

Разточвате бялото тесто с дебелина около 0. 5 см и изрязвате маргаритки (или нещо друго, по ваш избор) и малки цветчета за звездичките, червените звездички, които ще изрежете (броят им е по ваш избор).

Събирате изрезките от тестото и обединявате с какаото и бакпулвера, предварително разтворени с няколко капки прясно мляко, замесвате добре.

Разточете червеното тесто със същата дебелина и изрежете звездички, колкото са малките цветчета от бяло тесто, слепете ги с цветчетата с мокър пръст с вода.

Събирате останалото червено тесто и смесвате, с вече кафявото тесто и замесвате добре. От него оформете топчета и ги оваляйте в пудра захар.

Печете празничните сладки в тава, постлана с хартия за печене, в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар