Новогодишни дребни сладки

31/12/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф956548959
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • основно тесто
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • прясно мляко - 0. 5 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • бакпулвер - 0. 5 пак.
  • брашно - за меко тесто, около 4 ч.ч.
  • допълнително
  • какао - 2 с.л.
  • червена сладкарска боя
  • пудра захар - за овалване
  • бакпулвер - 0. 5 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за основното тесто замесете меко тесто, разделете го на две части, като в едната добавите сладкарска червена боя и замесвате.

Разточвате бялото тесто с дебелина около 0. 5 см и изрязвате маргаритки (или нещо друго, по ваш избор) и малки цветчета за звездичките, червените звездички, които ще изрежете (броят им е по ваш избор).

Събирате изрезките от тестото и обединявате с какаото и бакпулвера, предварително разтворени с няколко капки прясно мляко, замесвате добре.

Разточете червеното тесто със същата дебелина и изрежете звездички, колкото са малките цветчета от бяло тесто, слепете ги с цветчетата с мокър пръст с вода.

Събирате останалото червено тесто и смесвате, с вече кафявото тесто и замесвате добре. От него оформете топчета и ги оваляйте в пудра захар.

Печете празничните сладки в тава, постлана с хартия за печене, в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар