Начин на приготвяне
Киселото мляко, прясното и заквасената сметана се загряват леко, прибавя се маята, захарта и 2-3 лъжици брашно. Оставя се, докато се надигне, после се добавят яйцата и олиото.
Прибавя се пресято брашно и солта, като се меси меко тесто. Не се слага повече брашно, за да може кифличките да са меки и пухкави.
Оставя се да втаса на топло, покрито със стреч фолио. После, без да се меси, се разточва на 5 мм правоъгълна кора, намазва се с маслото и се наронва сиренето.
Навива се на руло, покрива се с фолиото и се оставя за половин час. След това се разточва на правоъгълник и на триъгълници.
Навиват се кифлички и се нареждат в тава, покрита с хартия. Намазват се с разбито яйце, оставят се за половин час.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти.