Кифлички, меки като памук

02/01/2019
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4474001833
Приготвяне95 мин.
Готвене30 мин.
Общо125 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 254
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко, прясното и заквасената сметана се загряват леко, прибавя се маята, захарта и 2-3 лъжици брашно. Оставя се, докато се надигне, после се добавят яйцата и олиото.

Прибавя се пресято брашно и солта, като се меси меко тесто. Не се слага повече брашно, за да може кифличките да са меки и пухкави.

Оставя се да втаса на топло, покрито със стреч фолио. После, без да се меси, се разточва на 5 мм правоъгълна кора, намазва се с маслото и се наронва сиренето.

Навива се на руло, покрива се с фолиото и се оставя за половин час. След това се разточва на правоъгълник и на триъгълници.

Навиват се кифлички и се нареждат в тава, покрита с хартия. Намазват се с разбито яйце, оставят се за половин час.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар