Празничен тиквеник със захарна глазура

01/01/2019
"Подходящ за всеки празник, подходящ за всеки делник и всеки специален случай уникален тиквеник със захарна глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кори - 260 г фини
  • тиква - 600 г обелена
  • захар - 130 - 140 г кристална
  • пудра захар - 50 г пудра
  • олио - 180 мл
  • канела - 2 щипки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настържете тиквата, както е сурова. Сипете при нея захарта, олиото и канелата и разбъркайте.

2. Намазнете дъното на тавичка и положете две кори една върху друга. Разпределете от плънката равномерно навсякъде и покрийте с една кора, пак плънка и така до привършване на всички продукти. Накрая завършете отново с две кори.

3. Нарежете на парченца тиквеника и го поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато сладкишът силно се зачерви - около 35 минути.

4. Оставете да изстине напълно и тогава смесете пудрата захар с 20 мл. вода. Ще получите захарна кашичка, с нея напръскайте обилно повърхността на тиквеника и оставете глазурата да изсъхне за няколко часа. Ако нямате търпение, може да консумирате и веднага.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар