gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памук кифлички в хлебопекарна

Памук кифлички в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5722k3
Памук кифлички в хлебопекарна
Снимка: Галя Николова
1 / 3
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"За замесването на най-вкусните памук кифлички винаги може да разчитате на хлебопекарната - няма да ви подведе"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 140 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • мая (7 г) - 1 пак суха
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • локум - 1 кутийка
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр. + 0.5 ч.л. олио + 2 ч.л. прясно мляко
  • захар - за поръсване отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти слагам в хлебопекар - на програма месене. След като е готово тестото, се разточва в кръг на тънко /4мм/.

С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5 см, на всеки край на триъгълника се слага по едно парче локум.

Навиват се на кифлички, като се започва от основата. Редят се в тава, покрита с хартия за печене.

Кифличките втасват на 50°С във фурната за 20 мин.

След което се намазват със смес от жълтък + олио + прясно мляко и се поръсват със захар и фурната се увеличава на 180°С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: