Миди Сърцевидки на тиган

02/01/2019
"Уникално мидено мезе, приготвено за десетина минутки - и Наздраве "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като този вид миди са пясъчни, много е важно да спазите една процедура, която ще ви гарантира, че ще изхвърлят всичкият пясък, който съдържат, и няма да ви хрупка при консумация.

За целта поставете мидите в подсолена вода за 30 минути, после сменете водата още два пъти. Така те ще се пречистят, ще изпуснат пясъка, който са събрали в черупчиците си.

Естествено тази манипулация се извършва само ако сърцевидките са живи и пресни.

Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата.

Разклащайте 2-3 минути, докато всички се отворят и щом това се случи, налейте виното, увеличете огъня и изчакайте да се изпари алкохолът за минутка, отново разклащайки тигана, за да се разтворят хубаво абсолютно всички мидички.

Сипете в плато и поръсете със сока от 1/2 лимон, останалия нарежете на парченца и поднесете морските дарове украсени с цитруса.

Консумирайте задължително топли тези миди на тиган.

По желание може да си добавите сол.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар