Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пълен гювеч със сармички

Пълен гювеч със сармички

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Пълен гювеч със сармички3 / 3
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"И когато решим да готвим сармички, вадим най-големия гювеч, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • доматен сок - 500 мл
  • ориз - 300 г
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • джоджен
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио
  • армеева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва малко олио да загрее. Оризът се измива. Сипва се в тенджерата да се запържи. Доматения сок се изсипва в голям съд.

Каймата се размива в доматения сок. Добавят се към ориза. Добавя се и вода. Бърка се. Оризът се овкусява с черен пипер, кимион, джоджен, чубрица и сол. Оризът трябва да остане леко суров, защото сармите ще се варят.

Внимателно се отделят цели зелеви листа от киселото зеле. Листата се режат наполовина, като се отстранява твърдата част в средата. Откъм широката част на листото се слага по пълна лъжица с ориз. Завива се сарма, като се навива един път, затваря се отстрани и се донавива. Така, докато свърши оризът.

На дъното на гювеча се нареждат зелеви листа. Нареждат се зелевите сарми. Сипва се армеева чорба. Оставят се да се варят на печката или във фурната.

Когато сармите са готови, в тиган се слага да загрее около 50-100 мл олио. Добавя се червения пипер да се запържи. Сармите се поливат със запържения червен пипер, за да не изсъхва зелето.

Топят се в устата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: