Начин на приготвяне
В тенджера се сипва малко олио да загрее. Оризът се измива. Сипва се в тенджерата да се запържи. Доматения сок се изсипва в голям съд.
Каймата се размива в доматения сок. Добавят се към ориза. Добавя се и вода. Бърка се. Оризът се овкусява с черен пипер, кимион, джоджен, чубрица и сол. Оризът трябва да остане леко суров, защото сармите ще се варят.
Внимателно се отделят цели зелеви листа от киселото зеле. Листата се режат наполовина, като се отстранява твърдата част в средата. Откъм широката част на листото се слага по пълна лъжица с ориз. Завива се сарма, като се навива един път, затваря се отстрани и се донавива. Така, докато свърши оризът.
На дъното на гювеча се нареждат зелеви листа. Нареждат се зелевите сарми. Сипва се армеева чорба. Оставят се да се варят на печката или във фурната.
Когато сармите са готови, в тиган се слага да загрее около 50-100 мл олио. Добавя се червения пипер да се запържи. Сармите се поливат със запържения червен пипер, за да не изсъхва зелето.
Топят се в устата.