Начин на приготвяне
Осоляваме джоланите и ги овалваме в черния пипер, кимиона и стритата чубрица, след което ги нареждаме на дъното на тенджера под налягане.
Почистваме картофите, морковите и нарязваме наполовина и заедно с целите домати, надупчени с вилица, ги слагаме в тенджера при свинските джолани.
Наливаме бутилка бира и половин бирена бутилка вода – течността не бива да залива джоланите, а да ги остави само наполовина залети.
Задушаваме ястието 40 минути след като заври. Сварените джолани обезкостяваме и нарязваме месото им, като го връщаме отново в тенджерата.
Задължително сервираме задушения свински джолан по Созополски, докато ястието е топло с по 2 картофа и 2- 3 моркова на всяка порция.
Заливаме задушеното свинско със соса.
Коментари