Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушен свински джолан от Созопол

Задушен свински джолан от Созопол

Задушен свински джолан от Созопол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Всички го правят печен, а не знаят, че е най-вкусен задушен и по созополски"

Необходими Продукти

  • джолан - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • картофи - 8 бр.
  • моркови - 6 бр.
  • домати - 4 бр.
  • бира - ½ л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме джоланите и ги овалваме в черния пипер, кимиона и стритата чубрица, след което ги нареждаме на дъното на тенджера под налягане.

Почистваме картофите, морковите и нарязваме наполовина и заедно с целите домати, надупчени с вилица, ги слагаме в тенджера при свинските джолани.

Наливаме бутилка бира и половин бирена бутилка вода – течността не бива да залива джоланите, а да ги остави само наполовина залети.

Задушаваме ястието 40 минути след като заври. Сварените джолани обезкостяваме и нарязваме месото им, като го връщаме отново в тенджерата.

Задължително сервираме задушения свински джолан по Созополски, докато ястието е топло с по 2 картофа и 2- 3 моркова на всяка порция.

Заливаме задушеното свинско със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
И аз често го правя така-голяма вкусотия е!Като освен моркови и лук добавям и картофи и скилидки чесън по наш вкус!
25.03.2019 03:23
1
Покажи всички подкоментари