Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на тънки скалопини по диагонал и ги овкусете със сол и пипер.
Загрейте олио в грил тигана. Запечете пилешките филенца в него, като добавите чесън и стръкчетата розмарин и мащерка.
Нарежете тиквата на малки кубчета и ги задушете в загрян тиган с масло.
Настържете пармезан и го добавете в тигана при тиквата. Добавете и пилешкия бульон и оставете сместта да заври. Пасирайте готовата смес до гладък сос.
Извадете стръковете пресни подправки и скилидките чесън от тигана с пилето и овкусете с тях сварения ориз. Добавете към ориза и ароматната мазнина от пържолите.
Преместете ориза на котлона за няколко минути, колкото да се затопли. Добавете бучка масло вътре и разбъркайте.
Сервирайте като оформине канапе от ароматния ориз, върху него поставите пилешките филета и залеете ястието с тиквеното велуте.