Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с тиквено Велуте

Пилешко филе с тиквено Велуте

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пилешко филе с тиквено Велуте
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
11/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"На вкус е точно както ви звучи - вълшебно"

Необходими Продукти

  • За пилешкото филе
  • пилешки гърди - 400 г
  • джинджифил - 20 г, пресен корен
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • розмарин - 1 - 2 стръкчета
  • мащерка - 1 - 2 стръкчета
  • сол
  • За тиквеното велуте
  • тиква - 200 г
  • масло - 50 г
  • пилешки бульон - 150 мл
  • пармезан - 50 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на тънки скалопини по диагонал и ги овкусете със сол и пипер.

Загрейте олио в грил тигана. Запечете пилешките филенца в него, като добавите чесън и стръкчетата розмарин и мащерка.

Нарежете тиквата на малки кубчета и ги задушете в загрян тиган с масло.

Настържете пармезан и го добавете в тигана при тиквата. Добавете и пилешкия бульон и оставете сместта да заври. Пасирайте готовата смес до гладък сос.

Извадете стръковете пресни подправки и скилидките чесън от тигана с пилето и овкусете с тях сварения ориз. Добавете към ориза и ароматната мазнина от пържолите.

Преместете ориза на котлона за няколко минути, колкото да се затопли. Добавете бучка масло вътре и разбъркайте.

Сервирайте като оформине канапе от ароматния ориз, върху него поставите пилешките филета и залеете ястието с тиквеното велуте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: