Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Морковен кейк с белтъчна глазура

Морковен кейк с белтъчна глазура

Морковен кейк с белтъчна глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
06/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Каквото и да сте чували за морковения кейк, истина е - е много е вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 300 г
  • орехи - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата, прибавете захарта, а след това и морковите. Разбъркайте.

Добавете канелата, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера към сместа. Разбъркайте отново. Добавете ореховите ядки, олиото и прясното мляко.

Разбъркайте до хомогенност.

Застелете дъното с хартия за печене на тавичка с диаметър 18 см. Изсипете сместа и сложете във фурна. Включете градусите на 200. Печете до кафеникав загар.

Разбийте белтъците с пудрата захар на гъст сняг.

Когато кейкът е готов, полейте с глазурата повърхността му. Изключете фурната и оставете така морковения кейк, докато фурната изстине.

Отстранете внимателно сладкиша от хартията и когато е напълно охладен, нарежете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: