Начин на приготвяне
Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата, прибавете захарта, а след това и морковите. Разбъркайте.
Добавете канелата, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера към сместа. Разбъркайте отново. Добавете ореховите ядки, олиото и прясното мляко.
Разбъркайте до хомогенност.
Застелете дъното с хартия за печене на тавичка с диаметър 18 см. Изсипете сместа и сложете във фурна. Включете градусите на 200. Печете до кафеникав загар.
Разбийте белтъците с пудрата захар на гъст сняг.
Когато кейкът е готов, полейте с глазурата повърхността му. Изключете фурната и оставете така морковения кейк, докато фурната изстине.
Отстранете внимателно сладкиша от хартията и когато е напълно охладен, нарежете и поднесете.