Начин на приготвяне
За блатовете:
Смесете в една купа сухите съставки - брашното, захарта, канелата, солта и натрошените орехи. В друга купа намачкайте с вилица обелените банани. Прецедете парченцата ананас, като запазите сока и нарежете на по-ситно ананаса.
Добавете олиото, ваниловия екстракт и яйцата и разбъркайте. Добавете течните към сухите съставки и разбъркайте до хомогенност.
Сместа от тестото се разпределя на 2 равни части и всяка се пече във форма с пружина с диаметър 26 см. За по-лесно отделяне на блата от формата след изпичане, тя може да се покрие с хартия за печене.
Блатовете за торта стават плътни. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 35-40 мин или до златист загар. След това оставете блатовете да се охладят върху решетка.
След като са изстинали, ги поръсете леко със сока от ананасовата консерва (по 4 с.л. на блат).
За крема:
Разбийте с миксер маслото със стайна температура в купа заедно с крема сиренето и пудрата захар. Първо на ниска скорост, а след това на по-висока. Добавете фино настърганата кора на лимона и сока (целия). Разбъркайте отново до гладкост.
Сглобяване:
Поставете единия блат върху поднос за торта и разстелете половината крем върху него. Поставете отгоре втория блат и върху него разстелете останалия крем, без да го разнасяте по страните на тортата.
Счукайте карамелизираните орехи в хаванче и ги поръсете върху тортата заедно с кокосовите стърготини.
По желание може да аранжирате с декорации за торти.