Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Оформете кладенче и в него прибавете захарта, маята, олиото и топлата вода, замесете много меко тесто.
Спре ли да лепи по ръцете, спирате добавянето на брашно, продължете месенето върху намазан с олио плот.
От тестото оформете малки топчета и ги подредете в тава, намазана с олио, в кръг. Завийте тавата със стреч фолио и оставете на топло за 1 час, да удвоят обема си милинките.
През това време си пригответе заливката, като в купичка смесите всичките продукти за нея.
Нагрейте фурната на 180 градуса, разпределете заливката върху вече втасалите милинки и поставете тавата в нагрятата фурна.
Печете за около 20-30 минути до златист цвят - не препичайте.
Извадете тавата с готовите постни милинки, напръскайте със студена вода и завийте с чиста кърпа, да се задушат за 5 минути.