Ароматен хляб с лук и крема сирене

08/01/2019
"По аромата ще го познаете, във вкуса ще се влюбите - пухкав хляб с лук и крема сирене "
Приготвяне18 мин.
Готвене30 мин.
Общо48 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете с щипка сол до омекване в зехтина и маслото. Сипете едната лъжица захар и бъркайте до получаване на светло-карамелен загар. Оставете да се поохлади.

2. Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете половината от водата - леко затоплена. Натрошете в нея маята и разтворете заедно със захарта. Изчакайте 8-10 минути, за да шупне.

3. Сипете в кладенчето останалата леко затоплена вода, мазнината от лука и крема сиренето.

4. Замесете меко тесто, към което си добавяйте по малко брашно, за да не ви лепне. В процеса на месене сложете и лука и солта. Щом получите еластична и гладка топка тесто, поставете я в тавичка -22-24 см диаметър, покрита с хартия за печене. Направете разрез във форма на кръст в центъра и поръсете с брашно.

5. Приберете тавичката във загрята на 60 градуса фурна с поставен вътре огнеупорен съд с вода (малка купичка е достатъчна). Оставете така 25-30 минути, след това увеличете фурната до 200 градуса, без да я отваряте, и печете до тъмно златиста коричка- около 25 -30 минути.

6. Готовия хляб оставете да изстине върху решетка и след това разчупете на вашата трапеза.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар