Домашна кавърма

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
08/01/2019
"Две думи, които могат да стоплят сърцето на всеки човек, независимо от възрастта му - домашна кавърма "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 469
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г врат или плешка
  • лук - 1 кг кромид
  • гъби - 300 г печурки
  • лютеница - 300 г домашна едросмляна
  • домати - 300 г консерва белени
  • дафинов лист - 2 бр
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • мащерка - 1 ч.л сушена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1 ½ ч ч. Зеленчуков
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, загрейте половината от зехтина в дълбок тиган и запържете в него месото. В началото ще пусне вода, изчакайте да се изпари, като периодично разбърквате, след което ще започне да се пържи, гответе месото до златисто. При готовност извадете, отцедете от мазнината и го сложете в голяма дълбока тенджера.

Почистете лука и го нарежете на дребно. Сложете го в останалата мазнина от месото в тигана и запържете до златист цвят и омекване. Махнете от котлона и с решетъчна лъжица извадете и сложете лука в тенджерата при месото.

Почистете и нарежете гъбите на по едро. Сложете ги в в тигана, добавете още малко мазнина, ако е необходимо, и запържете и тях до златисто. При готовност сложете лютеницата и доматите от консервата, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер, оставете да клокне и махнете от котлона.

Тази смес също изсипете в тенджерата при месото и лука.

Подправете с дафинов лист, червен пушен пипер, сипете чаша и половина зеленчуков бульон, добавете мащерка, черен пипер и сол, ако е необходимо и поставете тенджерата на котлона.

Разбъркайте всички продукти и захлупете. Оставете на средна температура да къкри за 30 мин, като периодично го разбърквате.

Гответе кавърмата до изпаряване на течността и готовност на месото.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар