Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на лентички с дебелина 2-3 см, дължината е без значение. Месото се овкусява черен пипер и щипка пикантина по желание.
Филенцата се овалват леко във брашно, потапят се в разбитото яйце и след това в галетата, в която сме прибавили чаена лъжичка ситно настърган пармезан. Притискат се с ръка, за да може хубаво да полепне панировката.
Загрява се мазнината в тиган и едно по едно ги нареждаме да се пържат на умерено силна температура. Обръщаме да се изпържат от двете страни до приятно розов цвят.
Изваждаме готовите филенца върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина, и ги напръскваме леко със соев сос за да се доовкусят.
Смесваме майонезата, киселото мляко, пресования чесън, накълцания копър и солта и разбъркваме хубаво - това е чесновият сос. Слагаме го в сосиера или малко подходящо съдче (чашка или купичка).
Сервираме панираните пилешки филенца с чеснов сос и резен лимон по желание.