Сладкиш Каприз

08/01/2019
"Не, не сте капризни, а сте хора, които знаят точно какво искат - специално за вас - Сладкиш Каприз "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 939
  • Преглеждания за месеца3978
  • Преглеждания за седмицата832
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за сладкиша
  • яйца - 4 бр. жълтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • за глазурата
  • конфитюр - 200 г от ягоди, малини, боровинки и пр.
  • яйца - 4 бр. белтъка
  • захар - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за сладкиша се разбиват в подходящ съд, като содата се гаси в киселото мляко преди това. Разбъркват се добре и се слагат в подходяща предварително намазнена тава.

Сладкишът се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Междувременно се приготвя глазурата. Белтъците се разбиват със захарта до побеляване, за да се получи гъста пухкава смес.

Върху сладкиша последователно се слагат конфитюрът, след което и белтъчната глазура. Връща се обратно във фурната и се запича за кратко.

Източник: Стела Дойчева от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар