Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Домашно консервирано кьопоолу

Домашно консервирано кьопоолу

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189281485052
Домашно консервирано кьопоолу
Снимка: Искра
1 / 3
11/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Това домашно кьопоолу не остава за много дълго в бурканите"

Необходими Продукти

  • патладжан - 6 кг
  • зален пипер - 7 и 1/2 кг
  • олио - 75 мл
  • захар - 90 г
  • оцет - 120 мл
  • чесън - 9 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пипера и патладжана. Обелваме ги, и ги смиламе с машинка.

В тенджера смесваме олиото, захарта и оцета. Когато заврат, прибавяме патладжана и пипера.

Получената смес пържим около час, час и половина, докато се посгъсти.

Когато е готово, добавяме смачкания чесън и солта, и разбъркваме за още 10-тина минути.

Разпределяме домашното кьопоолу в малки бурканчета, които заваряваме за 10-тина минути.

Дано ви хареса моето домашно консервирано кьопоолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо слагате захар
14.09.2021 14:34