Зелеви сарми с конска кайма и гъша мазнина

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
286
124
116
1
09/01/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - листа от 1 голямо кисело зеле
  • конска кайма - 500 г
  • гъша мазнина - 7 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • ориз - 10 с.л.
  • моркови - 1 бр малък
  • чубрица - 2 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • суха подправка - за поръсване (за барбекю)
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се почистват от твърди части и се измиват, в случай че са много солени.

В дълбока тенджера изсипете 1 с.л. зехтин и запържете до златисто едро нарязания и настъргания на ренде морков. Добавете каймата и разбъркайте.

След около 2 минути прибавете гъшата мазнина, заедно с подправките, и запържете за 3-4 мин., след което прибавете ориза и при непрестанно бъркане пържете още около 4-5 мин. Махнете от котлона и оставете да изстине.

Завийте сармите в големина по желание, но не завивайте плътно зелевите листа, тъй като оризът не е раздут напълно. Наредете завитите сарми в дълбока тенджера, предварително намазнена със зехтин.

Поръсете сармите с подправката за барбекю, малко соев сос, черен пипер и напръскайте със зехтин. Добавете около 150-200 мл вода към тенджерата и варете на среден котлон около час.

По желание, след като се сварят сармите, може да се наредят в тава и да се запекат за около 15 мин във фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар