Печено пилешко със сос Чимичури

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
14/01/2019
"А онези, които знаят как се приготвя най-вкусното печено пилешко, може направо да преминат към приготвянето на сос Чимичури "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 703
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. зехтин и бучка масло в съд на котлона. Овкусете пилешкото - бутчетата и крилцата, със сол, лют червен пипер и черен пипер.

Запечатайте месото в тигана, докато стане златисто. Налейте пилешкия бульон. Нарежете лимона на едри шайби и добавете в съда при пилето. Запечете във фурната за 20-30 минути на 200°C.

За соса Чимичури нарежете на едро глава лук и го сложете в блендера. Добавете стрък магданоз с дръжките. Почистете лютите чушки от семките и дръжките и сложете в блендера.

Овкусете с Табаско, две скилидки чесън, пресен риган, винен оцет, сол и накрая залейте обилно със зехтин. Блендирайте всички съставки, докато получите еднородна смес.

За картофеното пюре посолете сварените картофи и ги размачкайте до гладкост. Добавете бучка масло, сметана и разбъркайте отново.

Сервирайте изпеченото пиле със свежия сос Чимичури и картофеното пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар