Класически ябълков пай

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
891
15/01/2019
"Като по филмите, но двойно по-вкусен от очакваното - Класически ябълков пай "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 744
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За масленото тесто изсипете брашното в дълбока купа, посолете и добавете маслото. Чукнете яйцето и добавете захарта. С пръсти омесете до получаването на гладко тесто. Оформете на топка и увийте в прозрачно домакинско фолио. Оставете тестото в хладилник да стегне за 30 минути.

За пълнежа обелете ябълките и ги почистете. Нарежете ги на едри кубчета или уеджис и ги поставете в купа. Изстискайте сок от лимон, за да не потъмнеят. Добавете захарта, нишестето, кардамон, накиснатите в ром стафиди, канелата, галетата. Разбъркайте добре пълнежа.

Разрежете охладеното тесто на две. По-голямото част разточете с дебелина 2 мм. С помощта на точилката прехвърлете тестото в подходяща тава за печене. Махнете излишното тесто. Изсипете ябълките вътре.

Разточете останалото тесто. Нарежете го на ленти с ширина 1.5 см всяка. Подредете лентите върху пая като решетка. Намажете ябълковия пай с разбит жълтък.

Печете класическия ябълков пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар