Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Калкан с картофи на фурна

Калкан с картофи на фурна

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Калкан с картофи на фурна8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Лесно и вкусно - ето затова казваме, че това е перфектната рецепта за приготвяне на калкан"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • калкан - 800 г - 1 кг (или друга едра риба)
  • мащерка - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C. Нарежете три от картофите на много тънки филийки с помощта на ренде. Поставете слайсовете картофи в купа с щипка сол и вода, за да поомекнат.

Обелете останалите два картофа и ги нарежете на едри кубчета. Подправете ги със сол и черен пипер.

Измийте рибата, подправете я със сол и черен пипер и поставете в плитка тава.

Подредете част от картофите на филийки, като канапе под калкана в тавата, а останалата част върху рибата със застъпване, за да имитират люспи.

Разпределете картофите на кубчета в тавата около рибата. Разпръснете стръкчета мащерка и скилидки чесън.

Налейте бялото виното в тавата и поставете рибата във фурната за 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: