Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
14/01/2019
"Преди да стигнете до вкусните еклерчета, трябва да се научите как се прави Основен сладкарски крем Патисери "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140 407
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят жълтъците и захарта, разбъркват се с телена бъркалка. Добавят се 50 мл прясно мляко, царевичното нишесте, разбърква се.

В тенджера се излива прясното мляко и се поставя на умерен котлон да се сгорещи до точка на кипне.

Сваля се от котлона и на струйка се прибавя към жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване с миксер на слаба степен.

След като е прибавено изцяло млякото, сместа се връща на котлона и се сварява крем при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Сваля се от котлона, прибавя се ванилията екстракт, лимоновата кора и маслото на кубчета. Разбърква се до стопяването му.

Готовият крем се покрива със свежо фолио плътно, за да не образува кора.

Охлажда се напълно.

Преди да се ползва, се разбива отново с миксер на висока скорост, докато стане отново пухкав.

Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.

Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар