Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Плодов тарт със сладкарски крем и вишни

Плодов тарт със сладкарски крем и вишни

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Плодов тарт със сладкарски крем и вишни
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Страхотен вишнев тарт, с който ще очаровате и най-претенциозния гост."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г 00 (може да замените с нашето тип 500)
  • захар - 120 г
  • краве масло - 120 г на стайна температура
  • яйца - 2 на стайна температура
  • ванилена захар - 1 пак.
  • За крема
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 40 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилена захар - 1 пак.
  • вишни - 1/2 бурканче сладко с цели
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто за тарт от изброените продукти, като маслото и яйцата трябва да са на стайна температура. Не трябва да месим тестото твърде много, за да не стане жилаво. Оставяме тестото за около 30-40 мин да се охлади в хладилник.

През това време приготвяме крема. За целта разбиваме яйцата със захарта, към тях добавяме ванилията, нишестето и малко от млякото. Останалото мляко поставяме в касерола на котлона, докато се затопли. На тънка струйка добавяме яйчената смес и бъркаме, докато се получи хомогенна смес. При непрекъснато бъркане на сместа изчакваме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от котлона и покриваме плътно с прозрачно фолио.

Когато кремът изстине, сглобяваме плодовия тарт. Разточваме 2/3 от тестото и поставяме в намаслена форма за пай/тарт. Пртискаме плътно по стените и правим дупки на основата, за да не се надига при печене.

Отгоре слагаме сладкото, а върху него разпределяме крема.

Затваряме с тънка кора от останалото тесто и притискаме краищата. От остатъците може да оформим някаква украса или да оставим така.

Преди да сложим във фурната, пак с вилица правим дупки върху горната кора, за да излиза част от влагата при печене. Печем на 180 °C за около 35 мин.

След като плодовият сладкиш се охлади, поръсваме с пудра захар и поднасяме.

Можем да поднесем и леко топла плодов тарт със сладкарски крем и вишни с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: